Merinoull

Ett av våra absoluta favoritmaterial. inget syntetmaterial kommer i närheten av den mjuka ullens egenskaper som lär ha prövats i flera årtusenden. Vi tycker också att kläder i merinoull passar för de allra flesta aktiviteter under årets alla dagar. Väljer du rätt merinoull är det dessutom ett bra miljöval. 100% naturligt. 100% nedbrytbart.

Läs mer

Polyamid

Polyamid, även kallad nylon, är en relativt tunn fiber med bra elasticitet och hög slitstark. Den har även flera andra goda egenskaper som att den är vattenavvisande, är snabbtorkande och väldigt bra på att hålla formen. Polyamid passar mycket bra för flera olika typer av funktionskläder tack vare sina tekniska egenskaper och dess slitstyrka. över tid vara med och driva utvecklingen.

Läs mer

Cordura®

Cordura® är ett registrerat varumärke för en samling mycket hållbara och slitstarka tyger. Tyget har exceptionellt hög slitstyrka i förhållande till sin vikt och mjukhet. Cordura-fibern är t.ex. 10 gånger starkare än bomull, 3 gånger starkare än vanlig polyester och 2 gånger starkare än vanlig polyamid. 

Läs mer

Vattenavvisande behandling

På många av våra byxtyger använder vi vattenavvisande DWR (Durable Water Repellant) fri från flourkarboner. Med denna behandling klarar du oftast duggregnet. Vid ihållande regn föreslås du dock använda en vattentät produkt. Även den fri från flourkarboner så klart.

Garaget & YKK® Blixtlås

Vi använder uteslutande blixtlås från YKK®. För alla fickor uteslutande YKK® Semi-automatic lock puller (del av blixtlås som du drar i) Med denna lösning är pullern fixerad. Därmed ingenting som hänger och slänger. På våra byxor är vidare blixtlåsets ändläge försett med garage som skyddar puller från att repa bil eller andra ömtåliga föremål. 

Äppelskal

Vår logo badge. Den är gjord av äppelskal (60%) och polyuretan (40%). Tillsammans ger det en finish och känsla som vi själva gillar ganska skarpt. Som en rolig bonus är materialet det första konstlädret som certifierats av VEGANOK. (www.veganok.com)