★★★★★

Bästa outdoorbyxan

En byxa med superbra passform och håller den höga kvalitet som utlovas. Älskar att byxan är extra hög baktill i ryggslutet.

Frida H.
★★★★★

Enastående passform och kvalitet

Bästa friluftsbyxorna jag haft!
Genomtänkt funktion och
mycket bra passform!

Per E.
 

Tre års kompromisslös utveckling

Optimal komfort. Hög slitstyrka. Påkostade funktioner. Återvunnet material. Det var målsättningen när vi på Henmark utvecklade vandringsbyxan Protean Pant. Tre år senare är byxan klar och har fått ett varmt mottagande.


Förhöjt svankparti

Förhöjt svankparti för ökad komfort och undvikande av glipa mellan byxa och överdel.
★★★★★

Fantastisk byxa

Riktigt skön outdoorbyxa med bra passform.
Gillar den höga midjan bak samt enkelheten att justera benslutet.

Magnus K.
★★★★★

Rejäl byxa med bra passform

Två knappar och högt ryggslut gör att byxan sitter som ett smäck! Byxan känns smidig men samtidigt rejäl och kommer användas flitigt.

Anna-Carin O.

Justerbar midja

Midja med elastisk justering. Med hjälp av rejäl resår, kardborre och laminerad tab justerar du linningen så att den passar dig.
★★★★★

Skön byxa för ett bra uteliv!

Haft byxan nu i 3 veckor vid olika tillfällen, fantastiskt skön och bra lösningar på fickor m.m. gillar de öppningsbara luftventilerna på sidorna. Passar bra när man är i rörelse och blir varm. skönt med stretch-materialet i byxan, extra plus på den sidan!!

Morgan B.
★★★★★

Bästa friluftsbyxorna!

För er som haft problem att hitta friluftsbyxor som sitter bra runt midjan är dessa perfekta! Hög, justerbar och bekväm midja, samt en massa andra smarta funktioner. Som om inte detta vore nog är kundservicen och bemötandet bland det bästa jag upplevt. Tack! Rekommenderar starkt.

Mallione
 

Utan fördyrande mellanhänder

Du köper direkt av oss utan fördyrande mellanhänder. Istället större peng på plagget och människan som syr det. Det kompromisslösa valet kan göras. Utan att det kostar dig skjortan.


Ventilation

Ventilation på utsida ben genom väl tilltagen öppning med 2-vägsdragkedja. Täckande meshtyg för att hålla insidan myggfri.

Handfickor, bakficka och skyddsficka

Två handfickor och en skyddsficka försedd med dragkedja framtill. I skyddsfickan kan du t.ex. förvara nycklar eller mindre plånbok. Bakficka med dragkedja.

Dragkedjor

YKK Vislon® -dragkedjor rakt igenom bortsett gylf (YKK Coil®). YKK Semi-automatic lock dragare för samtliga fickor. På så vis slipper du dragare som hänger och slänger när du rör dig.

Material

Huvudtyget i microstretch av återvunnen polyamid. 4-vägsstretch i CORDURA® på knän, rumpa och gren för maximal rörlighet och komfort. CORDURA® ger god förstärkning och används ofta för krävande applikationer inom t.ex. arbetskläder.

Krok för fäste i känga

Dold krok i fåll när du vill fästa byxorna i dina kängor och därmed hålla insida vatten- snö- och myggfri.Kroken är infälld i tyget så att den inte är i vägen när den inte används.

Justerbara benslut

Med tre olika justeringslägen får du benslut att smita åt runt fotled eller känga om så önskas.