Merino T - här produktbriefen för nästa veckas nyhet!

Merino T - här produktbriefen för nästa veckas nyhet!

Att vi gillar merinoull är nog ingenting nytt. För oss är denna fiber ofta den absolut mest funktionella när vi pratar friluftskläder. Den isolerar mot såväl värme som kyla. Den värmer när den är fuktig. Den är naturligt antibakteriell och luktar därmed väldigt sällan. Råvaran är dessutom förnybar eftersom merinofåren kan klippas flera gånger varje år. Med det sagt var det bara en tidsfråga innan vi även skulle lansera en T-shirt i merinoull. Tiden är nu inne och lanseringen är nära.

Innan produktutveckling sparkades igång gjorde vi en produktbrief för att hamna rätt:   

  • Lång livslängd. Erfarenhet från oss själva och våra testpersoner är att livslängden på många sköna merino Ts och underställ ofta är väl kort. Det uppstår håligheter, passformen förloras och den blir noppig (pilling)
  • Även de mest ullkänsliga ska älska att bära den. Här handlar den främst om att välja en riktigt fin ullfiber med låga micron. Men även stickningsmetod och annan eventuell fiber i produkten gör skillnad.    
  • Rätt ullprocent. För att kunna nyttja ullens funktionalitet så måste andelen merinoull vara tillräckligt stor. Vi har i andra produkter så långt använt 60% respektive 100% merinoull.
  • Minimal användning av syntet. På så sätt ger produkten ifrån sig mindre mikroplaster vid tvätt och vi ska istället försöka använda oss av naturliga och förnybara fibrer där så möjligt.  
  • Funktionalitet för friluftslivet med snitt och sömnad för att fungera även i stadslivet och tom under kavajen. Som för de flesta av våra produkter så ska det inte skrika friluftsliv. Plaggen ska kunna användas i många olika situationer året runt.
  • Ull från glada får. Vår vana trogen vill vi med säkerhet veta vilken fårfarm ullen kommer ifrån och att fåren där behandlas med största respekt. Vi nöjer oss därmed inte med certifikat som säger "mulesingfritt" Full spårbarhet är som vanligt ambitionen.    

Tillsammans med garnleverantör Schoeller Yarn och producent Utenos Trikotazas i Litauen har vi kämpat på för att få produkterna på plats. Putins invasion av Ukraina försenade hela processen rejält. Men det har samtidigt gjort gott. Vi har kunnat genomföra produkttester i 18 månaders tid och finjusterat såväl tygkomposition som passform. Vi är extremt glada och stolta över resultatet.

Nu superspända på hur det ska tas emot men både hoppas och tror du ska gilla produkterna och att du får en ny favorit eller två som får leva länge med dig. Måndag 25 mars lanserar vi i nätbutiken våra nya Ts och accessoirer! Stay tuned. För den otålige finns produkterna att testa och handla i vår butik på Trädgårdsgatan 16 Norrköping redan imorgon lördag 10-14. Välkomna!