VANLIGA FRÅGOR

Du är alltid välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon om du har några frågor. Nedan har vi försökt sammanställa svar på de vanligaste frågorna.

HUR SPÅRAR JAG MIN ORDER?
Du får en länk till din order med spårningsnummer direkt från fraktföretaget. Du kan också kopiera ditt spårningsnummer och spåra direkt på speditörens hemsida. Har du ett konto hos oss så finns även ditt spårningsnummer under sidan Mitt konto.  

VILKA LÄNDER SKICKAR NI TILL?
Just nu levererar vi i Sverige, Danmark, Finland och Norge men vår förhoppning är att vi ska kunna leverera till andra länder inom en snar framtid. Vänligen kontakta oss på contact@henmark.com om du önskar leverans till ett annat land så försöker vi hitta en lösning för dig

HUR RETURNERAR JAG EN ORDER?
Du kan returnera din beställning inom 30 dagar efter det att leveransen anlänt till leveransplatsen. I Sverige tar vi ut en avgift på 45 SEK för returfrakten som dras av från återbetalningen. Utanför Sverige ansvarar du som kund för returfrakten. Läs mer om hur du returnerar en produkt här.

HUR LÅNG TID TAR DET INNAN JAG FÅR MIN LEVERANS?
Om du beställer före kl. 12.00 skickas produkten samma dag. Beställningar efter kl. 12.00 skickas nästkommande vardag. Leveranstid till ombudet är normalt 1-4 arbetsdagar. Henmark kan tyvärr inte garantera leverans tidigare än fyra arbetsdagar. 

KAN JAG KÖPA PRESENTKORT HOS ER?
Du har möjlighet att köpa presentkort i vår webbshop. Har du frågor om något speciellt önskemål är du välkommen att kontakta oss på telefon eller via e-post.

HAR NI FRI FRAKT?
Vi erbjuder gratis frakt för alla leveranser inom Sverige. Till Danmark, Finland och Norge är fraktkostnaden SEK 99.

JAG LÄMNADE FEL ADRESS. KAN JAG ÄNDRA DEN?
Kontakta oss direkt via e-post eller telefon och om vi hinner ändra adressen innan ordern lämnat lagret så gör vi det. I vissa fall hinns inte det och då kostar en ändring 225:-, vilket är en kostnad speditören tar ut och som vi tyvärr inte kan påverka. Det är därför väldigt viktigt att du noggrant kontrollerar att dina uppgifter stämmer i samband med att du lägger din order. 

JAG RÅKADE GÖRA FEL I MIN ORDER. KAN JAG ÄNDRA I EFTERHAND?
Kontakta oss direkt via e-post eller telefon och om vi hinner stoppa ordern innan den lämnat lagret så gör vi det. Hinner vi stoppa ordern innan den är packad så makulerar vi ordern och återbetalar beloppet. Du har då möjlighet att lägga en ny order men i annat fall behöver du lägga en ny order och returnera den felaktiga ordern.