Så tänker vi. Om dig och vad vi gör.

Vi tror du gillar att hänga i naturen, att du gör medvetna val och att du ogillar kompromisser. Med nyfikenhet och passion drivs vi av att utveckla funktionskläder för dig och ditt liv ute. Plagg med känsla, funktion och kvalitet som du gillar. Framtagna på ett sätt som du gillar. Helst så mycket att de får leva länge med dig. Ganska ambitiös målsättning, kan man nog tycka. Och vi håller med.    

Jag och övriga bakom kläderna från HENMARK, har tillsammans lång erfarenhet från design, produktutveckling och sourcing av funktionskläder från ledande skandinaviska varumärken. I det förflutna gjordes fina produkter men det fanns ofta någonting vi behövde kompromissa med. Av kostnadsskäl kunde det bli svårt att välja det där tyget som vi egentligen tyckte var rätt för dig. Vi fick ta bort den där smarta fickan som vi alla älskade och kanske även byta fabrik. På HENMARK tvingas vi också kompromissa ibland. Men det sker mer sällan.

Genom direktförsäljning vill vi skapa bäst möjliga förutsättningar att lyckas med vår målsättning.Vi undviker det fördyrande mellanledet. Istället större peng på plagget och människan som syr det. Det kompromisslösa valet kan göras. Utan att det kostar dig skjortan. Vi tror att det ökar plaggets möjlighet att bli omtyckt av dig. Och att kunna hänga länge med dig.

Fritjof Henmark - grundare