Så får man 20 000 fjärdeklassare att åka skidor

Så får man 20 000 fjärdeklassare att åka skidor
Alla fjärdeklassare i Norrköping/Söderköping bjuds varje år in till Yxbacken där de utan kostnad får åka både längd och alpint. Under de 6 dagarna besöks anläggningen av runt 2000 elever och för väldigt många är det första gången på skidor. Sedan start 2010 har närmare 20 000 fjärdeklassare varit på besök. Att se glädjen när de tar livets första stavtag och gör sina första svängar är en helt fantastisk upplevelse!ALLA PÅ SNÖ är en imponerande verksamhet på många vis. Varje morgon står exempelvis låneutrustning och väntar på de 350 barnen som kommer med buss. Pjäxor och skidor är uppmärkta med barnens namn. Allt utvalt efter barnets längd, vikt och skostorlek. Det är logistik och team work när det är som bäst. Ett drygt 100-tal funktionärer arbetar ideellt under de 6 dagarna.

Norrköpings Skidklubb arrangerar tillsammans med Svenska Skidförbundet och har samarbetspartners i Kimstad GOIF, Realgymnasiet, Friluftsfrämjandet, Svenska Kyrkan och Norrköpings kommun.

För andra året i rad deltog vi på Henmark Apparel  med personal för att stötta arrangörerna i backen och i längdspåret. I år fick vi även nöjet att leverera mössor och broderade merinotröjor😀. Stort tack för att vi får vara med på dagen som aspirerar till årets bästa. Vi kommer garanterat tillbaka.


Men det är inte bara entusiasterna hos "Alla på snö" som väljer kläder med ett budskap. Allt fler företag prioriterar aktiviteter som inkluderar aktivitet och rörelse, gärna utomhus. Och till många aktiviteter kan det vara extra skönt att vara rustad med rätt kläder. Det hjälper vi på Henmark gärna till med😀. Vi finns även som bollplank för bästa profilering. Hur ska loggan placeras, ska det vara brodyr, tryck eller kanske ett märke i brodyr eller konstläder?

Ett företag som verkligen satsar och prioriterar arbetet med hälsa och friskvård är SRI. De har alltid som målsättning att inkludera fysisk aktivitet och rörelse när de anordnar sina team-aktiviteter.

Förra året var några av aktiviteterna segling i Stockholms skärgård samt mountainbike och hike i Toscana. Personalen utrustades med merinotröjor och friluftsbyxor för att både vara enhetligt och rätt klädda. SRI valde att profilera sina kläder med sin logotyp i konstläder. Mycket tjusigt!  


Bild från SRI