CORDURA®

Cordura® är en varumärke för en samling slitstarka tyger. Den vanligaste fibern i dessa tyger är polyamid (nylon) men det kan även blandas med andra material som t.ex. bomull eller polyester.

Varför Cordura®?
Den största fördelen med Cordura® är dess exceptionellt hög slitstyrka i förhållande till sin vikt och mjukhet. Cordura®-fibern är t.ex. 10 gånger starkare än bomull, 3 gånger starkare än vanlig polyester och 2 gånger starkare än vanlig polyamid.   

Varför Henmark använder Cordura®?
Vi vill leverera produkt med optimal komfort, funktion och livslängd. För våra friluftsbyxor blir därför Cordura® naturligt att använda. I våra Protean pants använder vi Cordura® blandat med polyester och spandex. Tyget har stretch både på bredd och längd, sk 4-vägsstretch, vilket ger fin komfort och samtidigt hög slitstyrka på byxans utsatta delar. I våra byxor används tyget på knäparti samt i gren och säte. Det är dessa delar av byxan som kräver högre slitstyrka och i kombination med god stretch blir byxan skön i alla lägen. Med valet av Cordura®-stretch vill få till en riktigt skön byxa som du förhoppningsvis kommer använda ofta och länge. Just användningstid är ju som vi vet en viktig faktor när vi vill minimera vår footprint.