Cordura

Cordura är en samling mycket hållbara och slitstarka tyger och det vanligaste materialet i Cordura-tyger är polyamid (Nylon) men det kan även blandas med andra material som t.ex. bomull och polyester.

Varför välja Cordura®?
Den viktigaste fördelen med Cordura är att det har exceptionellt hög slitstyrka i förhållande till sin vikt och mjukhet. Cordura-fibern är t.ex. 10 gånger starkare än bomull, 3 gånger starkare än vanlig polyester och 2 gånger starkare än vanlig polyamid.  

Varför Henmark använder Cordura®?
Vårt mål är alltid att leverera en produkt med bästa komfort, funktion och livslängd och för en funktionsbyxa blir därför Cordura naturligt att använda. I våra Protean pants använder vi  Cordura blandat med polyester och spandex. Tyget har stretch både på bredd och längd, sk 4-vägsstreth, vilket ger mycket god komfort och passform samtidigt som du får högsta slitstyrka på byxans utsatta delar. I våra byxor används Cordura vid knän, gren och i sätet. Det är dessa delar av byxan som kräver högre slitstyrka och i kombination med god stretch blir byxan skön i alla lägen. Genom att använda Cordura som del av vår byxa hoppas vi leverera en produkt med bästa komfort och funktion som du förhoppningsvis kommer använda ofta och under många år - plaggets användningstid är den absolut viktigaste faktorn ur ett miljöperspektiv!