Protean Icon Pant - The Story

Optimal komfort. Hög slitstyrka. Påkostade funktioner. Återvunnet material. Det var målsättningen när vi på Henmark utvecklade friluftsbyxan Protean Pant. Tre år senare är byxan klar och har fått ett varmt mottagande.


Friluftsbyxor med hög midja

Awesome fit

Förhöjt svankparti och fyrvägsstretch för ökad komfort.

★★★★★

Riktigt snygg och tuff

Snygg och tuff fritidsbyxa som även kan användas på stan. Lång i benen för mig som är kort, men det är lätt fixat då tyget är följsamt och kan läggas upp eller knäppas upp med slejfen i benslutet.

Ninni L.
★★★★★

Snygga brallor
Underbar passform, bekväma fritidsbrallor.

Så snygga !!!!!

Helena J.
★★★★★

Supersköna byxor i klassiskt mönster
Det verkar som om det blir fler byxor från Henmark åt min sambo. Perfekt passform och en utstickande design.

Johan L.
★★★★★

Äntligen!
Så smidiga,verkligt juste passform. Upplevs varma när det är svalt, håller ifrån värmen när det är hett. Bästa outdoor byxan när jag jmf med tidigare köp.

Kajsa L.
Friluftsbyxor med justerbar midja

Sourced with care

Huvudtyg i 100% återvunnen polyamid. Mönster tryckt med digitalprint.

 

Utan fördyrande mellanhänder

Du köper direkt av oss utan fördyrande mellanhänder. Istället större peng på plagget och människan som syr det. Det kompromisslösa valet kan göras. Utan att det kostar dig skjortan.


Friluftsbyxor med ventilation

Ventilation

Ventilation på utsida ben genom väl tilltagen öppning med 2-vägsdragkedja. Täckande meshtyg för att hålla insidan myggfri.

Handfickor, bakficka och skyddsficka

Två handfickor och en skyddsficka försedd med dragkedja framtill. I skyddsfickan kan du t.ex. förvara nycklar eller mindre plånbok. Bakficka med dragkedja.

Friluftsbyxor med YKK-dragkedjor

Dragkedjor

YKK Vislon® -dragkedjor rakt igenom bortsett gylf (YKK Coil®). YKK Semi-automatic lock dragare för samtliga fickor. På så vis slipper du dragare som hänger och slänger när du rör dig.

Material

Huvudtyget i microstretch av återvunnen polyamid. 4-vägsstretch i CORDURA® på knän, rumpa och gren för maximal rörlighet och komfort. CORDURA® ger god förstärkning och används ofta för krävande applikationer inom t.ex. arbetskläder.

Krok för fäste i känga

Dold krok i fåll när du vill fästa byxorna i dina kängor och därmed hålla insida vatten- snö- och myggfri.Kroken är infälld i tyget så att den inte är i vägen när den inte används.

Justerbara benslut

Med tre olika justeringslägen får du benslut att smita åt runt fotled eller känga om så önskas.