Uppskattat butikspris - Lite Shorts

Tillverkning och försäljning av kläder sker i flera led där förstås priset ökar i varje led. Om vi som klädmärke säljer större partier av kläder till traditionella återförsäljare, som i sin tur ansvarar för försäljningen till dig som slutkund, så ökar förstås också priset här. Vi säljer våra kläder online i vår webbshop eller via andra digitala marknadsplatser och levererar alltid direkt till dig utan mellanhänder.

Genom att vi hoppar över det sista butiksledet kan vi erbjuda kläder av högre kvalitet och lägre klimatavtryck till ett bättre pris. Ofta är priset hos Henmark 30‑50 % lägre än för motsvarande produkt som säljs i traditionella butiker.

Nedan ser du två tabeller som visar uppskattningen av traditionellt butikspris samt uträkningen av priset när du köper direkt från Henmark.

Uppskattat pris i traditionell butik
Material 309 kr
Frakt och avgifter 53 kr
Kostnad för färdig produkt 362 kr
Prispåslag från Henmark till butik* 296 kr
Uppskattat prispålägg av butik 354 kr
Moms 253 kr
Uppskattat pris till dig i traditionell butik 1266 kr
Pris direkt från Henmark
Material 309 kr
Frakt och avgifter 53 kr
Kostnad för färdig produkt 362 kr
Prispåslag från Henmark till dig som kund* 358 kr
Pris exkl. moms 720 kr
Moms 180 kr
Pris till dig direkt från Henmark 900 kr

*Som synes har vi ett högre prispåslag när vi säljer direkt till dig jämfört med om vi skulle sälja större partier av kläder till traditionella butiker som i sin tur ansvarar för försäljningen till slutkunden. Det beror på att vi tar över ansvar och kostnader från butiken för olika funktioner som krävs vid försäljning till slutkonsument, t.ex. lagerlogistik, hemleverans, byten, returer samt personal för administration och kundsupport. Slutpriset till dig som kund blir ändå avsevärt lägre jämfört med priser i traditionella butiker.

Du hittar mer information om hur vi sätter våra priser och vad du betalar för på denna sida.